Category Archives: Textilier

Vävverket flyttar nordåt

Om en vecka tar vi hund, köksmatta och några andra typiskt nödvändiga grejer med oss och flyttar till en liten västerbottensgård i Morbyn. Många drömmar kommer förverkligas i och med detta och tänk så fint att få förvandla en övervåning till vävateljé. Tro mig, det vill ni inte missa! 2017 ska jag ge handvävda brukstextilier en revansch och så fortsätter förstås jakten på det perfekta linneskåpet.

Med förhoppning om ett gott nytt år!

Dukparken

I dag visade jag upp dukparken på Thurdinska. Det var så kul att få visa upp en del av linneskåpet, prata om material och ge ett och annat skötselråd. Är glad att så många kom och visade intresse för textilt hantverk!

Foto: Annika Lindberg

Karvsnitt

image

Glasmonter

Har du vägarna förbi biblioteket i Robertsfors under sommaren? Passa i så fall på och kika in i glasmontern som jag förvandlat till ett linneskåp! Utställningen pågår till sista augusti.image

Thurdinska Gården

image

Direkt från linneskåpet

Direkt från linneskåpet. Mycket förtjust i denna löpare!

Direkt från linneskåpet. Mycket förtjust i denna löpare!

Countess von Eckermann

Nu är mitt arbetsprov till Countess von Eckermann färdigt. Det är inte utan att jag känner mig hedrad över att få väva i sånt exklusivt material och dessutom till ett företag med en väldigt spännande historia!

”This handwoven Throw is made from an exquisite and luxurious blend of virgin wool, cashmere and silk and is lined with the finest leather, prepared through the traditional craft process of vegetable tanning, a natural and environmental-friendly leather preparation.”

Köp en pläd till någon du tycker om! http://www.countessvoneckermann.comimage

Invigning

Den första advent invigdes min mässhake i Backens kyrka, Umeå. Det kom så många människor och jag berättade lite om den utan att svimma det minsta! Handvävt tyg i siden/ull och ett broderat mönster anpassat efter kyrkorummet. Mitt nästa uppdrag är att göra tillhörande stola och nattvardstextilier, ser mycket fram emot det!

image

Vävmässan

Äntligen är vår gulliga lilla monter klar! Efter lite hamrande och spikande imorse åkte vi till Lilla Galleriet för att hämta damasttavlorna som lämnats in för inramning. Och vilket resultat! Ramarna är så vansinnigt fina.

Nu bär det av hemåt för att ladda batterierna inför de kommande dagarna som säkerligen blir hektiska och alldeles underbara! Kom gärna och säg hej till oss! Vår monter hittar ni på skolgatan.

Vävmässans öppettider
18/9: 09.00 – 18.00
19/9: 09.00 – 18.00
20/9: 09-00 – 17.00

IMG_2415.JPG

Gullig monter!