Category Archives: Okategoriserade

Det dräller

I dag föll de första snöflingorna över Sundsvall och inomhus satt jag och vävde på den här löparen i dräll. Svart bomullsvarp blir en fin kontrast mot det röda lingarnet och kan ju användas vid betydligt fler tillfällen än till jul! 

Infruset

Visst är det härligt väder nu ändå? Frostnupet gräs på morgonen och friskt i luften. Passade på att hänga ut en duk som jag vävt för ganska länge sedan men som hamnat i projekthögen. (Snälla, säg att ni har sådana också?) Fast nu är den alltså äntligen fållad och klar. Jag försöker tvätta mina textilier så lite som möjligt för att undvika onödigt slitage. Detta är en tjock och tunnväv som till skillnad från mycket annat jag väver är ganska grov. Passar in lite extra fint på hösten tycker jag.

Höst ute och höst inne! Nu ska jag säga på återseende till alla mina dukar som ska ner i flyttkartonger. När vi ses nästa gång blir det i ett litet rött hus vid skogens slut. 

Här kommer kollekten

Med lite tålamod, renskinn från Lycksele, nål och tråd kommer åtta kilar förvandlas till två kollekthåvar lagom till första advent. Dessa kommer levereras till Backens kyrka i Umeå och går i samma stil som den övriga vita serien.

Dukparken

I dag visade jag upp dukparken på Thurdinska. Det var så kul att få visa upp en del av linneskåpet, prata om material och ge ett och annat skötselråd. Är glad att så många kom och visade intresse för textilt hantverk!

Foto: Annika Lindberg